Installaatiot

2019 Talvella olin kolmen kuukauden residenssijaksolla Kiinassa, Dalissa. Kokemus oli todella avartava. Pidin residenssin galleriassa jakson lopussa näyttelyn The plastick around me. Näyttelyn teos oli installaatio mikä koostui minun ja puolisoni muovijätteestä minkä olin kerännyt kahdenkuukauden aikana. Halusin konkretisoida kuinka paljon muovijätettä jätämme jälkeemme matkatessamme. Muovista rakensin maiseman yhdessä kivien ja puunkantojen kanssa. Lisäksi jakson aikana tein useita pieniä saviolentoja, jotka asettelin maisemaan. Saviolentojen materiaalina oli paikallinen savi. Veistokset poltettiin perinteisellä uunilla ja savustettiin.

Metsänsilmä

Metsänsilmä-teos on lopputyöni kun valmistuin kuvataiteilijaksi. Metsänsilmä-teos on installaatio, joka koostuu kahdesta eläinveistoksesta ja useasta metallisesta kuusikulmaisesta laatikosta. Metsänsilmä-installaatio luo mystisen tilan, jonka sisälle katsoja voi mennä, kokea olevansa osa tätä teosta ja tuntea olevansa vuorovaikutuksessa kahden eläinveistoksen kanssa.


Teoksessa tutkin ihmisen ristiriitaista luontosuhdetta. Ihminen tuhoaa luontoa, mutta toisaalta on myös siitä riippuvainen. Toisella puolella on ihmisen henkinen sekä kunnioittava suhde luontoon ja toisella omista toimistamme johtuva pikkuhiljaa katoava luontoyhteytemme. Luonnon mystiikka ja ihmisen ykseys luonnon kanssa ovat olleet vahvoja innoittajiani tässä teoksessa.


Erämaan sielu elävä metsänsilmä, naaki ja tiiraili joka kannon kolosta. Jokaisesta pökkelöstä, tervasjurrikasta ja koivuntohelosta tuijotti hänen oma haltijaisensa, metsän salaperäinen henki, tuijotti ja naaki, ei mitään sanonut. (Paulaharju 1939, Sompio)


Metsänsilmä installaatio, 2016. Savi, metalli, paperi,n. 35m2.
Installaation osat:
Henkiolento 66cm x 42cm x 25cm, savi.
Sammakko 42cm x 32cm x 30cm, paperi.
Kuusikulmiot 30cm x 60cm x 59cm, 20cm x 60cm x 59cm, 10cm x 60cm x 59cm. Ruostutettu metallilevy.