Julkinen taide

Yläpuolella kuvia valmiista Niityn väki teoksesta sairaalan panoraamatilassa.  Kuvat: Matti Tainio.

Niityn väki, Turun Majakkasairaalan taidehanke

4.-5. Kerroksen lasten- ja nuorten osasaston panoraamahuoneen taideteos on moniosainen, tilallinen veistoskokonaisuus. Teos koostuu kahdeksasta metallisesta kuusikulmiosta seitsemästä eläinaiheisesta saviveistoksesta sekä 21. kasviaiheisesta savireliefistä.

Valmistui 2021 lokakuussa. Materiaalit ruostutettu metalli ja keramiikka. Keraamiset kasvit pintakäsitelty lasittamalla ja hahmot oksidilla.

Teos on saanut innoituksensa luonnon parantavasta voimasta. Ruosteen patinoimat kuusikulmiot kasvien kanssa antavat vaikutelman maasta. Maalla on maadoittava ja parantava vaikutus. Teoksen kasvit ovat erilaisia niityllä kasvavia tuttuja kasveja, mitä on käytetty myös lääkkeinä. Eläinhahmot ovat niityn asukkaita, jotka ovat omissa touhuissaan. Katsoja voi tarkkailla niityn elämää ja ehkä kokea olevansa yksi niityn erityinen olento, osa kokonaisuutta.


Teoksen osat:

  • Oi, miten ihana (nukkuva olento): korkeus 21cm x leveys 35cm

  • Lepakko perhe 3kpl: Lepakko perheen isoin lepakko: korkeus 31xm x leveys 14cm

  • Poikanen vanhempansa kanssa: Poikanen: korkeus 34cm x leveys 20cm ja vanhempi: korkeus 63cm x leveys 40cm
  • Maaemo (karhu): korkeus 49cm x leveys40cm

  • Olentojen materiaali keramiikka, patinoitu oksidilla.
  • Kuusikulmiot: 3kpl 50cm x 60cm syvyys 15cm ja 5kpl 50cm x 60cm syvyys 8cm kuusikulmioiden materiaalina metalli patinoitu ruostuttamalla.
  • Niityn kasvit: Nokkonen, leskenlehti, voikukka, apila, ratamo, poimulehti, vadelma, metsämansikka. Materiaalina keramiikka ja lasite.

Yläpuolen kuvarullassa Niityn väki teoksen kaikki kahdeksan osaa.

Yläpuolen kuvagalleriassa lisää kuvia Niityn väki teoksesta.